Acne

Acne

Gemiddelde duur: 1 á 2 behandelingen

Acne is een frequent voorkomend huidprobleem. De aandoening is het gevolg van hormonale veranderingen die pas vanaf de pubertijd in werking treden. De hormonen zorgen ervoor dat de talgproductie toeneemt en de poriën verstopt raken. Het gevolg is in veel gevallen een bacteriële infectie en een geïrriteerde omliggende huid, oftewel het puistje.

 

Wanneer treedt acne op?

De huidaandoening verschijnt meestal in het gezicht maar kan ook op de hals, borst of rug optreden. Verreweg de meeste mensen krijgen enkel in de pubertijd te maken met Acne. Acne Conglobata en Acne Keloidalis zijn zeldzamere varianten die vaak zichtbare littekens achterlaten.

 

Milde acne

Kleine witte of zwarte plekjes op de huid. Er is sprake van milde acne wanneer de verstopte poriën niet voorbij dit stadium verergeren.

 

Matige acne

Er is sprake van matige acne wanneer de omliggende huid geïrriteerd raakt en reageert door op te zetten.

 

Zware acne

Er is sprake van zware acne wanneer er een bacteriële infectie plaatsvindt in de poriën. In sommige gevallen kan dit leiden tot het ontstaan van een cyste.

 

Behandeling

Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van chemische peelings (NeoStrata peels) en LED lichttherapie (Omnilux Blue Light). De peeling zorgt ervoor dat de dode huid rondom de poriën wordt verwijderd, waardoor de poriën minder snel verstopt raken en hierdoor de talg gemakkelijker kan afvloeien. Ook werken de talgklieren minder actief als gevolg op de peelings.

 

Duur en resultaat

De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst, mate en fase van de acne. Vaak bestaat een behandeling uit een intensieve periode waarbij 1 á 2 bezoeken in de maand nodig zijn. Wanneer de acne verminderd kan het aantal behandelingen worden teruggebracht tot één keer per maand. In de meeste gevallen is na één behandeling al zichtbaar resultaat waarneembaar, waarbij de huidstructuur wordt verbeterd.

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.