Schimmelnagel

Schimmelnagel

Gemiddelde duur: 3 behandelingen

Schimmelnagel (onychomycose) is het gevolg van een schimmelinfectie. Schimmelnagel wordt ook wel kalknagel genoemd en kan ook aan de basis liggen van voetschimmel. Schimmelnagel is besmettelijk, kan zich verspreiden en andere gezonde tenen infecteren.

 

Wat is schimmelnagel?

In de meeste gevallen worden schimmelnagels veroorzaakt door dermatofyten, één van de vele schimmelgroepen die voorkomen op het menselijk lichaam. Dermatofyten gedijen onder warme en klamme omstandigheden.

 

Wat veroorzaakt de infectie?

Onze huid vormt als het ware een schild die ervoor zorgt dat schimmels het lichaam niet binnendringen. Infecties ontstaan doordat het schimmel via een beschadiging de nagelhuid binnendringt en zich onder de nagel verspreidt. Factoren als ouderdom, lage weerstand, bepaalde vormen van diabetes, erfelijke factoren en intensief sporten vergroten de kans op een infectie.

 

Hoe herken ik een schimmelnagel?

Doordat de schimmelinfectie zich in eerste instantie onder de nagel manifesteert is de aandoening in dit vroege stadium moeilijk te herkennen. In een verder stadium wordt de nagel hobbelig, ruwer en dikker. Langzaam maar zeker verandert ook de kleur van de nagel van transparant naar geel.

 

Behandeling

Het slikken van medicatie of het toedienen van zalfjes is een langdurig proces die lang niet in alle gevallen leidt tot volledig herstel van de nagel. Bovendien kan medicijngebruik vervelende bijwerkingen als leverstoornis en smaakverlies veroorzaken. Het gebruik van een diode laser biedt uitkomst. De infectie wordt hiermee doeltreffend behandeld. De beste resultaten worden bereikt door een maandelijkse behandeling te ondergaan gedurende een totale periode van drie maanden.

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.