Rosacea (couperose)

Rosacea (couperose)

Gemiddelde duur: 3 tot 5 behandelingen

Gesprongen bloedvaatjes en roodheid in het gezicht zijn veelvoorkomende symptomen van rosacea, dat ook wel couperose wordt genoemd. Waarom de huidaandoening optreedt is helaas nog onduidelijk. Wel is bekend dat de kwaal meestal rond het dertigste levensjaar ontstaat en vaker voorkomt bij vrouwen als bij mannen.

 

Omgevingsfactoren en erfelijkheid

Blootstelling aan hitte of zonlicht kan de symptomen van rosacea doen toenemen. Afhankelijk van de samenstelling kunnen geneesmiddelen, huidverzorgingsproducten en cosmetica ook van invloed zijn. In de loop der jaren kunnen UV-straling, erfelijkheid en ouderdom de rosacea doen verergeren.

 

Behandeling en nazorg

De aandoening wordt behandeld met een speciale vaatlaser, die de bloedvaatjes afbreekt. De behandeling is niet geheel pijnloos; tijdens de behandeling voelt u fijne speldenprikjes. De eerste uren na de behandeling treedt roodheid en zwelling op. Dit gevoel verdwijnt gemiddeld na enkele uren tot een dag. Tussen de behandelingen door dient de huid beschermd te worden tegen zonlicht middels een zonnebrandcrème.

 

Duur en resultaat

De duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van de rosacea. Rosacea is goed te behandelen. In de meeste gevallen is er binnen 2 weken na de behandeling zichtbaar resultaat. Een behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur. Gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende om het beoogde resultaat te behalen.

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.