Littekens

Littekens

Gemiddelde behandelduur littekens: 5 tot 8 behandelingen

Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Wij kunnen met speciale technieken de doorbloeding van de huid verbeteren en de huid weer soepel maken zodat littekens kunnen verminderen. Afhankelijk van het soort litteken wordt er gebruik gemaakt van de PicoWay laser of littekenmassage.

 

De PicoWay laser

Wij maken gebruik van de nieuwe PicoWay laser wat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden zoals: het verwijderen van (gekleurde) tatoeages, pigmentvlekken (zonnevlekken, melasma, ouderdomsvlekken en sproeten), littekens, rimpels en brandwonden. Voorheen werd de Fractional CO2 laser gebruikt voor de behandeling van littekens, echter zijn wij overgestapt naar de nieuwe PicoWay laser.

 

Het verschil

De ablatieve laser (Fractional CO2) verwijdert nauwkeurig dunne lagen van de opperhuid, waardoor er korstjes en soms blaasjes kunnen ontstaan. De huid geneest gemiddeld binnen enkele dagen. Een non ablatieve laser (PicoWay) beschadigt de opperhuid niet, waardoor de opperhuid intact blijft en dieper gelegen structuren worden aangedaan. De huid herstelt zich hierdoor sneller en er ontstaan geen korstjes of blaasjes. Of uw huid geschikt is voor deze behandeling verschilt per persoon en wordt geanalyseerd en besproken tijdens de intake. Aangezien wij ook beschikken over verschillende gradatie lasers, kunnen wij u een passend behandeling aanbieden.

 

Littekenmassage

Soms kunnen littekens de bewegingsvrijheid hinderen. In dit geval biedt littekenmassage uitkomst. De huid wordt in de natuurlijke bewegingsrichting gemasseerd waardoor het versoepeld en de bewegingsvrijheid toeneemt.

 

Behandeling

De behandeling kan gevoelig zijn, om de gevoeligheid te minimaliseren kunt u voorafgaand aan de behandeling, lokaal een (licht) verdovende crème opbrengen. In de praktijk is de behandeling nadat de verdovingscrème is ingewerkt, goed te verdragen.

 

Duur en resultaat

Een behandeling duurt een kwartier tot een half uur. Het herstellen van de huid na een laserbehandeling duurt ongeveer 1 week. Het aantal benodigde behandelingen varieert van 5 tot 8 keer. De behandeling zorgt voor een structureel verbetering van de huid. De huid voelt en oogt gezonder. De laserbehandeling blijft tot 6 maanden doorwerken, waardoor u tot 6 maanden na de laatste behandelsessie verbetering zult waarnemen.

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.