Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Gemiddelde duur: Afhankelijk van de tatoeage

Een (gekleurde) tatoeage verwijderen is tegenwoordig geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnologie is het mogelijk om uw tatoeage te verwijderen zonder enige huidschade achter te laten.

 

Behandeling en nazorg

De tatoeage-inkt bestaat uit kleurpigmenten en een bindmiddel. Deze pigmenten worden uit zware metalen gehaald. Denk hierbij aan lood, nikkel, zink of aluminium. De laserstralen van de PicoWay laser bestaan uit zuiver licht van één golflengte. Het pigment in de huid neemt de laserenergie op. In korte tijd wordt het pigment verhit en breekt het vervolgens uit elkaar. Direct na afloop van de behandeling is de huid rood en gezwollen. De behandeling is niet geheel pijnloos, de huid kan van te voren worden verdoofd met een verdovingscréme. Er kunnen in de dagen na de behandeling korstjes en (zelden) blaren ontstaan. De totale genezing duurt ongeveer 3 weken.

 

Wij adviseren om de huid tweemaal daags in te smeren met fusidin (op recept verkrijgbaar bij de apotheek). Dit ter preventie van een eventuele ontstekingsreactie. Daarnaast kunt u de ontstane korstjes laten zitten, deze vallen vanzelf af. Bij zwelling kunt u koelen met koude kompressen.

 

Het is moeilijk om van te voren aan te geven hoeveel behandelingen nodig zijn voor het verwijderen van de tatoeage. Dit is namelijk afhankelijk van o.a.:

  • De kleur van het pigment
  • Soort tatoeagekleurstof die is gebruikt
  • Amateuristisch of professioneel gezet
  • Leeftijd tatoeage
  • Het huidtype

 

Zonblootstelling

De huid mag niet zongebruind zijn. Voor het beste resultaat is het van belang dat 6 weken voor aanvang én 6 weken na afloop van de behandeling de zonnebank en direct zonlicht vermeden worden. Ook is het gebruik van bruiningscrémes in deze periode niet mogelijk. Indien de behandeling in het gezicht plaatsvindt dient de huid dagelijks beschermt te worden met zonnebrandcrème (factor 50).

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.