Rimpels en vlekken

Rimpels en vlekken

Gemiddelde duur: 3 tot 5 behandelingen

Collageen en elastine in de huid zijn verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Naarmate wij ouder worden neemt de hoeveelheid collageen en elastine af, met als gevolg een verminderde elasticiteit van de huid en rimpelvorming. Tevens vertraagt de huidvernieuwingsproces waardoor dode en beschadigde huidcellen zich opstapelen.

 

Pigment en ouderdomsvlekken

Pigment en ouderdomsvlekken ontstaan lokaal door een teveel aan melanine, oftewel pigment. Zonlicht stimuleert de aanmaak van pigment om ons te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. Overmatig zonexpositie kan ervoor zorgen dat er een overschot aan pigment wordt aangemaakt, die pigment- en ouderdomsvlekken kunnen veroorzaken. De vlekken zijn herkenbaar als donkere vlekken op de huid.

 

De PicoWay laser

De Picoway laser maakt miniscule perforaties in de huid. Hoewel deze niet zichtbaar zijn voor het blote oog, zijn de perforaties groot genoeg om de huidcellen te activeren en nieuw bindweefsel aan te maken. Hierdoor vernieuwt de huid zichzelf en worden rimpels, pigment- en ouderdomsvlekken minder zichtbaar.

 

De behandeling

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen met u een behandelplan op waarin het aantal nodige behandelingen wordt vastgesteld. Omdat de aanmaak van nieuw bindweefsel een geleidelijk proces is, wordt aangeraden om tussen de behandelingen door een rustperiode van gemiddeld 6 weken in acht te nemen. Alhoewel het behandelproces goed te verdragen is, wordt de behandeling door sommige patiënten licht pijnlijk ervaren doordat er tijdens de behandeling een brandend/warm gevoel kan plaatsvinden. Dit is een normale verschijnsel.

 

Na-effect van de behandeling

Na de behandeling voelt u een lichte roodheid, dit verdwijnt gemiddeld binnen 2 uur. Om de huid te beschermen, te verkoelen en het genezingsproces te stimuleren kunt u gebruik maken van de door ons geadviseerde crème wat het meest geschikt is voor uw huidtype (dit wordt besproken tijdens de intake).

 

Duur en resultaten

Het aantal behandelingen die nodig zijn is afhankelijk van de staat van uw huid. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 behandelingen. Overmatig pigment in de huid neemt af waardoor de zonneschade, pigment- en ouderdomsvlekken vervagen. Omdat de huid zich vernieuwt wordt deze gladder, egaler qua teint en krijgt het een vitaler uitstraling. Na de behandeling adviseren wij u om uw huid goed te beschermen tegen het zonlicht zodat u het ontstaan van nieuwe pigment- en ouderdomsvlekken kunt minimaliseren.

Onze filosofie

 
 

Transparant

Transparantie en duidelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat patiënten een duidelijk beeld hebben van de behandeling.

 

Bereikbaar

Patiënten kunnen ons direct en eenvoudig vragen stellen en een afspraak plannen via de mail of WhatsApp. Voeg ons nummer toe om met ons te kunnen appen.

 

Gekwalificeerd

Onze kwaliteits-geregistreerde huidtherapeuten maken gebruik van de nieuwste technologie om de beschadigde huid op de meest veilige manier te behandelen.